Pohybové senzory / infraspínače

Pohybové senzory / infraspínače

Zejména v zimních měsících, kdy se výrazně prodlužuje délka noci, pociťujeme nepříjemné pocity ze tmy, hůř se orientujeme v prostoru. I ve známém prostředí se nám do cesty může postavit nenadálá překážka. Manipulace s nákupem, hledání klíčů a spínače světel před domem zbytečně vyhrotí únavu. Jednoduchou a efektivní pomocí jsou pohybové senzory. Jednoduchý doplněk vám zajistí komfortní příchod a osvětlení prostoru vchodových dveří, ale i garáže nebo chodby.

Chodby, haly

Infraspínač najde široké využití ve venkovních prostorech, ale i uvnitř budov. Pro osvětlení veřejných chodeb je velkou pomocí. Zejména obyvatelé bytových jednotek ocení snadný průchod společnými prostorami až ke dveřím vlastního bytu. Snímače pohybu můžete instalovat a nastavit do libovolné výšky i úhlu. Relativně velmi jednoduché zařízení automaticky reaguje na pohyb, aktivuje světlo a podle nastavené doby zajistí osvětlení. Po uplynutí zvolené doby automaticky světlo opět vypne. Doba svícení je libovolně nastavitelná.

Příjezdové cesty, garáž

U zařízení je možné individuálně regulovat čas i rozsah detekce pohybu. Umožňují nastavit zatížení i rozsah pro den a noc. Často žádaným produktem je soumrakový spínač. Pokud volíte infrasnímač pro vedení osvětlení domu, nemusíte se obávat marných opakovaných spínání světel. Detektory pracují až od dané hodnoty – za dostatečných viditelných podmínek se neaktivují. Stejně tak pracují s tolerancí a nesepnou svítidla na základě krátkého blesknutí projízdějícího auta nebo třeba blesknutí fotoaparátu.

Bezpečí a pohodlí

Snímače pohybu nebo infrasnímače zvýší bezpečí při vstupu do domu, ale i při pohybu hlavními chodbami. Jejich instalace také vede ke značné úspoře energie. Automatické zhasínání předchází zapomínání. Po náročném dni snadno přejdete do interiéru domu a k rozsvícené příjezdové cestě se vrátíte až se zpozděním. Nenechávajte zbytečně běžet elektroměr a neztrácejte čas hledáním spínačů.

Automatické systémy vám přináší bezpečí a pohodlí zároveň. Kombinací s LED svítidly tak dosáhnete minimálních nákladů pro běžný provoz.